No Follow nedir ?
daha çok bağlantı = daha yüksek PageRank değeri = daha çok trafik ve daha çok para!
demek. Bu yüzden de, özellikle bağlantı desteği bulma şansı düşük olan hassas konulardaki (porno, ilaçlar, kumar vs.) içeriğe sahip sitelerin sahipleri sıklıkla web spami yaratarak sitelerini arama sonuç sayfalarında daha yüksek yerlere taşımaya çalışıyorlar.
İşin kötü tarafı bu site sahipleri kendi sitelerine yarar sağlamaya çalışırken sizin sitenizde sadece görüntü kirliliği yaratmakla kalmıyorlar, arama motorlarındaki durumunu da etkileyebiliyorlar. Google bu tip spam yaratan siteleri farkettiğinde indeksinden çıkararak onları cezalandırırken bu sitelere link vererek (!) yücelten sitelere de pek hoş gözle bakmıyor ve suç ortağı muamelesi yaparak aynı cezaya tabii tutabiliyor. Haksız da sayılmaz, çünkü size link verenleri kontrol edemezsiniz ve dolayısı ile bu bağlantılardan sorumlu tutulamazsınız, fakat sitenizden diğer sitelere yönlendirilecek bağlantıların sizin kontrolünüzde olması gerektiği için bunlardan pekala sorumlu tutlabilirsiniz.
Google, 2005'in başlarında, böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak istemeyen web sitesi sahiplerine bir yöntem önerdi; rel="nofollow". Google, arama robotunun bu tagı gördüğü linkleri değerlendirme dışı tutacağını bildirdi ve webmaster'lara iyi ile kötünün ayırımında Google yardımcı olmaları ve sitelerindeki dış bağlantılar nedeni ile zarar görme ihtimallerini en aza indirme şansı verdi. Daha sonra Yahoo! ve MSN'in de destek verdiği bu etiketi bugün, aralarında popüler WordPress ve Movable Type'ın da bulunduğu, birçok blog yazılımı tarafından destekleniyor ve yorum alanlarındaki bağlantılar otomatik olarak rel="nofollow" etiketi ile donatılıyor.
Peki bu etiket bağlantıya nası ekleniyor?
Normalde bir html bağlantısı aşağıdaki şekildedir;
<a href="https://www.hanci.org">webmaster forumu</a>
Bu etiket ile bağlantı şu şekli alıyor;
<a href="https://www.hanci.org" rel="nofollow">webmaster forumu</a>
Blog yazılımları, eğer bu etiketi destekliyorlarsa, yorum alanlarında verilen bağlantılara otomatik olarak bu etiketi ekliyorlar, sizin bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Google bu etiketi içeren bir bağlantı gördüğünde onu yokmuş varsayıyor ve değerlendirmeye almıyor, fakat bu rel="nofollow" etiketi içeren bir sitenin bu etiket nedeni ile kötü bir puan alacağı anlamına gelmiyor. Bu etiketi içeren link bulunduğu sayfanın arama motorları açısından durumunu etkilemediği gibi bağlantının yönlendiği sitenin durumunu da olumsuz etkilemiyor.
Bu etiket sadece yorumlar gibi kullanıcı girdi alanlarında kullanılmalıdır gibi bir kural da yok, aksine blogunuzda (ya da web sitenizde) istediğiniz herhangi bir alanda ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.
Konular
- ASP Nedir ?
- ASP İle Yan Yana Sıralama
- ASP İle Dönüşümlü Banner Sistemi
- ASP İle Geldiğin Sayfaya Geri Dönmek
- ASP İle Veritabanımızı Sql İnjectionlara Karşı Korumak
- ASP ve Loop İçinde Başka bir Recordse
- ASP İle Oturum Kapatmak
- ASP İle QueryString Nasıl Kullanılır ve QueryString Nedir ?
- Flash İle Gün İsimlerini Türkçe Gösterme
- Flash Nedir ?
- Flash Window Menüsü
- Flash Control Menüsü
- Flash Modify Menüsü
- Flash İnsert Menüsü
- Flash View Menüsü
- Flash Edit Menüsü
- Flash File Menüsü
- Flash Menü ve Çizim Dersi
- Flash Buton Eklemek
- Flash Rollover Image
- Html Nedir ?
- Html Temel Unsurlar
- Visual Basic Dersleri
- Visual Basic Nedir ?
- Visual Basic Hakkında Önemli Bİlgiler
- Linux Nedir?
- Linux'un Desteklediği Donanımlar
- Linux'un Kullanım Amaçları
- Linux Yazılım Özellikleri
- Linux ve Diğer İşletim Sistemleri